BIZTOSÍTÁS

BIZTOSÍTÁS, AZAZ ÁRUSZÁLLÍTÁS BIZTONSÁGOSAN: SZÁLLÍTMÁNYBIZTOSÍTÁS, ÁRUBIZTOSÍTÁS

Bizonyára tudja, hogy ma Magyarországon minden árufuvarozói engedéllyel rendelkező cégnek kötelező módon CMR biztosítással kell rendelkeznie a tulajdonában lévő tehergépjárművekre. Ez a biztosítás az áruban keletkezett kárt térítik meg, amennyiben a fuvarozó felelőssége megállapítható. A megállapítás a CMR egyezmény (Genf 1956) elvei alapján történik. (LINK: http://www.mag-log.com/jogszabaly-gyujtemeny/)

Az egyezmény kimondja, hogy a fuvarozónak nem az áru teljes értékéig szól a felelőssége. (Kivéve súlyos gondatlanság esetén, ami professzionális áruszállítás során elég ritkán fordul elő.) Ebből kifolyólag a kár rendezése súly alapján történik, mely a szabályok szerint 8,33 SDR-ig terjed ki. (Kb. 9-10 eur/kg jelenleg.)

Ezek a biztosítások sajnos sok esetben nem fedezik az áru értékét!

Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy értékes áru esetében a kötelező biztosítás megkötése nem garancia arra, hogy az áru értéke megtérül.

A valóban biztonságos áruszállításra a Mag-Log Transport Kft.-nek van megoldása!

Annak érdekében, hogy az Ön áruja a legnagyobb biztonságban legyen, egy piacvezető biztosító vállalattal együttműködési megállapodást kötöttünk. Együttműködésünknek köszönhetően akár pár óra leforgása alatt az Ön áruja teljes biztosítási fedezettel rendelkezhet.

Szállítmánybiztosítás megkötésével az áruja a termék beszerzési számláján szereplő összeg értékéig lesz biztosítva.

Az áruszállítás során bekövetkező esetleges árukár esetén ez a biztosítási forma nyújtja a legnagyobb biztonságot.

Kérje kollégáink segítségét annak érdekében, hogy közösen állapítsuk meg: az áruszállítás során szüksége lehet-e Önnek is külön biztosításra, vagy elegendő a CMR biztosítás által nyújtott fedezet!