Jó fuvar és jó fuvarozó

A jó fuvaros … A jó fuvar … Sokan keresik a jó fuvarozót a saját “jó” fuvarfeladat ellátása érdekében, de tudják is, hogy milyen egy jó fuvaros? Ugyanez elmondható sokesetben a másik oldalról, hogy keresik a jó fuvart, de tisztában vagyunk milyen is a jó fuvar? Erről a témáról szeretnék egy-két gondolatot megosztani. 

Milyen a jó fuvarozó?

Egy biztos! Igényes a munkájára! Nagy általánosságban elmondható, hogy elengedhetetlen, a fuvarozás terén is az igényesség. Miért is? Mert, ha a fuvaros nem igényes saját magával szemben, gondoljunk csak bele, mit várhatunk el tőle amikor megbízzuk egy fuvarfeladat elvégzésével. Mekkora az esélye, hogy egy önmagára, a saját fuvareszközeire, a sofőrjeire, igénytelen vállalkozás pont a rábízott árut, fuvarfeladatot nagy odafigyeléssel végzi majd el? Ugye nem sok?! 

Milyen a jó fuvar?

Sokan ennél a kérdésnél azt a választ adnák, hogy ilyen meg olyan termékkőrből, innen, meg onnan való… Úgy gondolom, hogy a jó fuvar nem maga a termékkőrtől és nem is a felrakó, vagy lerakó helytől függ. Ezt a kérdést nem is szabad és nem is lehet csak ezen paraméterek alapján eldönteni. Sokkal fontosabb megvizsgálni, magát az ügyfelet, hisz sokesetben őtőle függ a fuvar minősége. Hogy miért gondolom ezt? Például a fizetőképesség megvizsgálása mellett, fontos, hogy tudja az ügyfél, hogy mit akar (nem feltétlen, hogyan, mert erre vagyunk mi, szállításban jártas szakemberek, hogy megmondjuk, hogyan), elengedhetetlen, hogy döntésképes legyen és jó szándék vezérelje. Ezek hiánya olyan galibákat okozhat, amitől az embernek elmegy a kedve a legjobbnak ígérkező fuvartól is!

A fenti dilemmák vizsgálata egy szállítmányozó életében mindennapos feladat. Rendszeresen vizsgálnunk kell,  a fuvaros vállalkozásokat és a megbízókat is.

Nekünk, mint szállítmányozóknak a fő feladatunk, hogy a jó fuvarfeladatokhoz mindig a jó fuvarost válasszuk. Így a fuvarozó és a megrendelő is elégedett lehet és nem utolsó sorban az áru a megfelelő időben, mennyiségben, helyre és megfelelő áron juthat el.

Fuvar esetén keresse kollégáink!

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kérjen ajánlatot