Gyors árukiszállítás akár egy nap alatt?

Gyors árukiszállítás akár egy nap alatt?

A kényelem és a gyorsaság a logisztikával szemben leggyakrabban elvárt két pillér. Hogyan alakulhat a gyors árukiszállítás?

A szállítást végző cégek felé is egyre nagyobb az elvárás! Nem csak belföldön, de világ szinten is, egyre összetettebb és komplikáltabb feladatot jelent az univerzális kereskedelem szállítmányozása. A felgyorsult piacnak való megfelelésben komoly szerepet játszanak az innovatív technológiai fejlesztések. Ahhoz, hogy egy adott termék A-ból B-be a lehető legrövidebb időn belül, akár 1 nap alatt eljusson, szükség van automatizált folyamatokra. Olyan folyamatokra amelyben kizárható az időveszteség vagy az emberi tévedés lehetősége.

Technológiai fejlesztések 

A robotizált raktárakban már a megrendelés beérkezésétől a szállítórobotok segítségével hatékony, pontos és gyors szállítás előkészítés valósítható meg.

Az intermodális fuvarozás lehetővé teszi, hogy a környezeti infrastruktúrát kihasználva a nagy távolságot igénylő szállítást vonatok és hajók bevonásával gyorsítsák a folyamatot. Az emberi beavatkozást nem igénylő gépek közötti kommunikáció, az M2M technológia olyan digitalizált logisztikai folyamatokat tesz lehetővé, amivel a szállítás biztonságosabbá, gyorsabbá és versenyképesebbé válik.

A nem túl távoli jövőben – megfelelően szabályozott folyamattal, amelyre nagyon jó példa az idei évben hazánkban is érvénybe lépett jogi szabályozás – a drónoknak is nagy szerepük lesz a termékek célba juttatásában. Így a légi szállítmányozás töredékére csökkentheti a kiszállítási időt.

Az önvezető kamionok lehetőséget biztosítanak arra, hogy az emberi időveszteséget (például a kötelező pihenési időt) kiküszöbölve, akár huzamosabb időn keresztül is szállítani tudjanak. Az új fuvarozási lánc neve platooning (magyarul: szakaszozás, konvojban haladás), amelynek láncszemeit láthatatlan szalag köti össze. A fuvar útja ettől hatékonyabb lesz. És környezetbarátabb.

A digitalizációból eredő számos technológiai újítás már ma is valóság vagy tesztfázisban van. De ahhoz, hogy ezek tartósan optimalizálják a logisztikát és a közúti áruforgalmat még sok vállalat gondolkodási módját kellene átalakítani. 

Fontos figyelembe vennünk azt a kérdést, hogy az 1 napos szállítás országon belül, nemzetközileg vagy globálisan is kivitelezhető lesz-e? Mi az elvárás? A végfelhasználó, hajlandó lesz az ezzel járó többlet költséget megfizetni? Mindezen kérdésekre a válaszokat mi már tudjuk! Amennyiben fontos Önnek is a gyorsaság, úgy feltétlen keressen minket, mert ma már az idő (az információ mellett) az egyik, ha nem a legfontosabb erőforrás.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kérjen ajánlatot