Irányvonat

IRÁNYVONAT

MIKOR ELŐNYÖS A VASÚTI SZÁLLÍTÁS? IRÁNYVONATOK SZERVEZÉSE?

  • Rendkívül kedvező, a közúti fuvarozásnál olcsóbb díjszabás
  • Minőségi és biztonságos szállítás
  • Környezetbarát fuvarozási mód
  • Kiterjedt vasúthálózatok

 

A vasúti szállítás ugyan nem olyan gyors, mint közúti, hiszen hosszabb a továbbítási idő, azonban az ára miatt nagy távolságon, vagy nagy tömegű áru (akár már 10-20 kamionnyi) esetében azonban érdemes megfontolni ezt a szállításmódot, mert lényegesen gazdaságosabb.

A vasúti szállítás segítségével olyan komplex árufuvarozási szolgáltatásokat biztosítunk ügyfeleink számára, amelyek nagyban hozzájárulhatnak versenyképességük javításához.

Mielőtt elvetné a vasúti szállítás lehetőségét, gazdaságossági számításokat végzünk!

 

HOGYAN LEHETSÉGES A SZÁLLÍTÁS HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE?

Irányvonatok indításával!

Amennyiben a szállítmány mennyisége indokolja, optimális célba juttatására teljes vasúti szerelvényt indítunk, azaz biztosítani tudunk külön irányvonatot a projekt teljesítésére. Ennek lényege, hogy a kiindulási helytől a célállomásig a szerelvény megbontása nélkül jut el a nagy tömegű és kiterjedésű szállítmány egyetlen vasúti fuvarlevél alapján. Ezzel a megoldással gyors és hatékony vasúti szállítást tudunk elérni.

Import-export szállítmányozási szolgáltatások.

​A szállítandó áru irányvonatba szervezése elsősorban a mezőgazdaságban és a nehéziparban használatos: ömlesztett termények, műtrágya, faipari- és ipari alapanyagok, félkész- és késztermékek, gépipari termékek. Így szállíttatjuk a nagy mennyiségben a termények mellett a fát, a fémeket, az acélárut, a szenet.

Ha Ön több száz vagy ezer tonna árut szeretne importálni, exportálni akkor irányvonattal kedvező szállítási költségeket tudunk elérni. Mivel vasúti fuvarozással nem oldható meg a háztól-házig fuvarozás, a szállítmányt irányvonattal behozzuk Magyarországra, és csak itt tesszük kamionra. Ez a rendkívül gazdaságos szállítási mód. Különösen ömlesztett áru esetében célravezető, mert könnyebb és gyorsabb a vagonba rakodás, mint egyesével a kamionokat megrakni. Természetesen nagy előny, ha a partnernél iparvágány is van. Ha beérkezik a vonat, akkor a lerakó közelében tesszük kamionokra, és visszük címekre.

Irányvonatot szervezünk akkor is, ha pl. egy debreceni ügyfél a Távol-Keletről 20 konténer árut hozat. A szállítmányt behajózzuk például Koperbe, onnan pedig vasúton nem Budapestre jön, hanem egyenesen Debrecenbe, ahol ki lehet rakni. Ezzel lényeges időt és tetemes költséget takaríthatunk meg Partnereink számára.

A példák export esetében is élnek, csak természetesen fordított viszonylatban.

Raklapos áru vonaton

Mint már említettük, a vasúti fuvarozás leginkább tömegáruk esetében ajánlott. Raklapos árunál csak abban az esetben ajánljuk, ha nagyon messze van a célállomás. Ebben az esetben a konténeres rakodás preferáljuk, mert a raklapos vasúti rakodás viszonylag nagy szervezést igényel, nagyobb a sérülés esélye, és rövid, kötött időintervallumokkal kell dolgozni.

A legelőnyösebb szállításmódot keresi áruja számára? A legelőnyösebb szállításmódot keresi áruja számára? Kérjen árajánlatot vasúti szállításra!

Kérjen ajánlatot!

Kérjen ajánlatot