Jól megszervezett fuvarozás

Manapság mindenki hatékonyabb akar lenni és a fuvarozás kifejezetten az a terület, ahol a hatékonyság alapkövetelmény. Szinte nincs olyan vállalkozás, és különösen igaz ez a nagyokra, amelyik ne feszítette volna ki a logiszitkai rendszerét. A kész áru raktározását a minimálisra csökkentik, az alapanyagok és az alkatrészek is tervezetten, de az utolsó pillanatban érkeznek a gyártóhelyre.

“Just in Time”

A végletekig kicentizett rendszerek legnagyobb ellensége a bizonytalanság. Márpedig a megrendelések egy része váratlanul érkezik. Egy nagy megrendelés képes az egész rendszert felborítani. Egyrészt legtöbb esetben kicsi a raktár, és a gyakorlatban szükséges tárolandó mennyiség nem fér el, másrészt ahol szűkös a rakodási kapacitás, ott kiemelten fontos a gépkocsik pontos időre való kiállása, hiszen ha egy késik, torlódnak az utána érkezők.

A megoldás a rugalmas fuvarozás, kiszervezett logisztika

A problémás helyzeteket is meg kell oldani, ha nem szeretnénk a profittól elesni. A megbízások elvesztésének, a kötbérek fizetésének kockázatát minimalizálhatja, ha a fuvarozást sikerül rugalmassá tenni. Tapasztalatból mondjuk, hogy egy bármikor, bárhol bevethető szállító céggel, expressz fuvarozással a legbonyolultabb esetek is megoldhatónak bizonyulnak.

Partnerünk, egy vegyianyag-kereskedő cég egy nagy megrendelés miatt került szorult helyzetbe. Egy héten keresztül napi 20 kamion mennyiségű áru elszállítását kellett lekoordinálni. Sürgősen, a raktározást önerőből nem tudták megoldani. A Mag-Log Transport Kft. probléma nélkül megoldotta a lehetetlennek tűnő logisztikai feladatot.

Kivételes eset? Korántsem. Ma már teljesen természetesnek minősül az, hogy egy adott cég, amelyik komplex szolgáltatást nyújt, mind áruválasztékban, mind mennyiségben változó követelményekkel szembesül. Ha ki tudja elégíteni a hullámzó igényeket, akkor a beszállítóival szemben is ugyanezeket a hektikus követelményeket fogalmazza meg. Vagyis azok bármikor (szó szerint, akár szombat este is!) az éppen aktuálisan szükséges árut, az éppen aktuális mennyiségben le kell szállítsák neki.

Miben tudunk segíteni Önnek?

  • A bizonytalan helyzetekben is megoldást találunk
  • Expressz fuvarok esetén gyorsan reagálunk és cselekszünk
  • Nagy kapacitásokat igénylő projekteket összefogunk, szervezünk, koordinálunk
  • Logisztikai folyamatokat optimalizálunk: rakománytervezés, kalkulációk elkészítése, fuvarok gyakorisága

Munkatársaink szívesen segítenek, bármilyen fuvarozással kapcsolatos probléma esetén.

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.